Okolica in izleti


La Bella Vista apartmaji se nahajajo v majhnem naselju Malija – Mala Seva, ki leži nad piranskim zalivom. Vasica je obdana z vinorodnimi trtami in nasadi oljk.

Ko ste na Maliji – Mali Sevi, ste v slovenski Istri. Okoli vas so oljke in vinske trte, ki bodo v jeseni rodile grozdje za dobro primorsko vino. Topel zrak z morja in pogled na njegovo obzorje vas vabita, da raziskujete okolico peš, s kolesom ali kar s konjskega hrbta.

KOLESARJENJE: v bližini apartmajske hiše La Bella Vista so številne priljubljene kolesarske poti, ki ponujajo čudovite razglede na morje, med kolesarjenjem pa boste lahko ogledovali istrsko arhitekturo ter zgodovinsko in naravno dediščino slovenskega primorja.Zagotovo je najbolj znana kolesarska pot Parenzana, ki vodi od Trsta do Poreča in poteka blizu Malije.  

SPREHODI: sprehodi po obmorskih hribčkih, posejanimi z oljkami in dišečim mediteranskim rastlinjem so pravi počitek za telo in dušo. Odkrivajte urejene peščene stezice, ki odpirajo veličastne razglede na piranski in tržaški zaliv ter vas popeljejo v pravo poletno vzdušje.Za prijeten večerni sprehod priporočamo tudi sprehod po Krajinskem parku Strunjan ali po sečoveljskih solinah. Več idej za urejene pešpoti lahko najdete tu.

PLAŽE IN PLAVANJE: kljub majhnosti slovenske obale, pa ta ponuja urejene in divje plaže. Za vsakogar se najde plaža. Do portoroške plaže je 5 km vožnje navzdol in hitro boste v morju, ki vas bo prijetno osvežilo. Z druge strani hribčka se spustite proti izolskim in strunjanskim plažam. Naši gostje pogosto vprašajo tudi po divjih plažah in usmerimo jih na divje Bele skale, znameniti Mesečev zaliv ter na divje plaže pod Hotelom Belvedere.

JAHANJE: v okolici Male Seve je v kraju Cetore turistična kmetija Medljan, kjer vam lahko pokažejo svoje konje, vam pripravijo domače prigrizke in vas popeljejo na terensko ježo. Izkusiti slovensko Istro s konjskega hrbta se sliši čudovito, kajne?

OBISK PIRANA IN IZOLE: le 10 minut vožnje stran ležita 2 zanimivi obmorski mesteci, ki sta navdušili že mnoge obiskovalce slovenske obale. Piran je slikovito istrsko mesto, ki ga krasi srednjeveška arhitektura, ozke uličice, nad katerimi se strmo dvigajo hiše, ki mu dajejo izjemen pridih starih dni. Tudi sprehod po Izoli (Isola – otok) vas bo popeljal v čase, ko je bilo to majhno ribiško mesto še pod beneškim šarmom. 

POSTOJNSKA JAMA, ŠKOCJANSKE JAME IN PREDJAMSKI GRAD: priporočamo obisk velike Postojnske jame, skozi katero se popeljete kar z vlakcem in se čudite vsem aktivnostim, ki se že milijone let dogajajo v podzemlju. Nedaleč stran vas bo navdušil še Predjamski grad, ki je vklesan v živo skalo in je zaradi svoje zgodovine ter arhitekturne unikatnosti prava mednarodna zanimivost. Za dopust, ki si ga boste res zapomnili, pa priporočamo obisk Škocjanskih jam, biser krasa, ki je vpisan v UNESCO svetovno dediščino.

LJUBLJANA: seveda ne smemo pozabiti pri Ljubljane, ki je bilo že v rimskih časih pomembno trgovsko mesto, kar je razvidno iz zanimivih antičnih ostankov. Prestolnica Ljubljana je bogata z raznovrstno ponudbo, ki vsako leto privabi na tisoče turistov.

OBISK REKE SOČE: tiste, ki vas privlačijo gore in smaragdne reke, z veseljem usmerimo k najbolj smaragdni reki, reki Soči, ob kateri ne boste čutili ravnodušja. Očarala vas bo, kot očara vsakogar. Za izlet na reko Sočo obiščite spletno stran.

KULINARIKA: kljub skromni dolžini slovenske obale, pa je tu kar nekaj dobrih gostiln, ki vašim brbončicam pričarajo okuse prave istrske kuhinje. Priporočamo obisk gostilne Korte – tradicionalne istrske restavracije, ki vas s svežimi in domačimi sestavinami popelje na pot kulinaričnih užitkov. Vabijo vas, da pri njih okusite Istro.
Tistim gostom, ki pa želijo okusiti edinstvenost in bogato mednarodno kulinarično izkušnjo, priporočamo obisk Hiša Torkla, ki je družinska restavracija, v kateri kuha izjemen chef. Tam boste okušali kulinarične mojstrovine, ki so že prava umetnost.

OBISK VINSKIH KLETI: Ljubitelji vin in vinskih kleti lahko obiščete družinsko posestvo Korenika & Muškon, ki z veliko ljubeznijo do čiste zemlje prideluje ekološka in biodinamična vina. Posestvo se nahaja v kraju Korte. Zelo dobra pa je tudi družinska vinska klet Kantina Ivančič, ki že 5 generacij v Šaredu prideluje kakovostna vina in oljčno olje. Obiščite jih in okusite tradicijo.